22 januar 2009

Nekaj glinenega

Kolko časa sem pa jaz zapravla z urejanjem tega bloga. Mi je reku sine, da če bi tolko energije porabla za kaj drugega: kaj bi vse imela. Ampak tako je, ko si nekaj zamislim, glodam, dokler mi ne rata, po drugi strani pa še vedno ne znam upravljat nove televizije. Ma, lepo prosim, tri komande na divanu in vedno primem napačnega v roke. In še me hočejo prepičat, da se ne da naštimat vse na enega.
Ampak blogec mi je pa všeč, pa še za muziko imam. Ma sem faca. Sem jo mal nostalgično zbirala po odobjih - iz mladosti, iz besedila, iz kakega lepega spomina...
Poleg tega, da zadnje dneve več ali manj presedim pred računalnikom (se mi zdi, da se mi je vnela mišica na desni roki) sem uspela celo nekaj poslikat. Trenutno ustvarjanje je itak v polizdelkih po celem stanovanju. Še v službi me je gazda vprašal, če sem zaljubljena, ker imam same srčke okoli sebe (ideje za valantinovo čestitko).
Za darila in za poravnavo že zelo starega dolga sem naredila nekaj glinenih izdelkov. Vse lepo zgnetla, sestavila, pobarvala, spekla, zglazirala in ponovno spekla. Rezultat - za se zjokat - kar ni popokalo, je blo tako slabo zglazirano ali pa pobarvano, da ni za med ljudi. Od cele peke je to edina vazica, ki je "kao" brez napak. Je pa še ena delno uporabna. Ko zanalaš je reprezentativna ravno ta na kačice, ki je narejena iz ostankov - kar tako, za porabit glino. Bo treba ponovit vajo.
(Upam da ima moja zlata tršica še potrpljenja. Se bom spet odkupovala z obrestmi.)


1 komentar:

  1. tista prva, kar tako, je za posvojit. Všeč mi je, ker je tako lepo čista. Upam, da bo naslednja peka bolj uspešna in boš imela več pokazati.
    Mojo kuhinjo še vedno krasijo tvoje ribe in muc :)

    OdgovoriIzbriši