29 junij 2009

Sejem bil je živ

Vsako četrto soboto v mesecu društvo ANBOT Piran organizira SEJEM STARIN, DOMAČE OBRTI in DAROV NARAVE na prenovljenem TARTINIJEVEM TRGU v Piranu. Tako je bilo tudi to soboto z majhno popestritvijo - stojnica z mediteranskim rastlinjem, kjer si si lahko naredil pletenko, šopek ali kaj podobenga in za to pustil nekaj prostovolnega prispevka za društvo.



Akcija: lavanda, rožmarin, žajbelj, sonce, vroče, čebele, ose in vso podobno životinsko carstvo, žulji... to bi bla kratka obnova žetve dišavnic .

Akcija 1: prepletanje lavandinih vejic, sestavljanje šopkov iz mediteranskega rastlinja, uporabnih za začimbe, čaje, za kuhanje, za kar tako. Kaj vse se najde poleg že naštetega: menta, lovor, divji luk, ruda, lakota, pa še kaj bi se našlo v ponudbi...zdraven pa še vrečke s soljo.


Folk je bil navdušen, da so si lahko sami pripravli pletenke, šopeke.... še bolj srečni pa so bli, če smo jim že mi pripravli. Po odzivu sodeč bo verjetno še takih akcij...

Ma kako nam je lepo...

2 komentarja:

  1. Je videt, da vam je bilo lepo :) Upam, da mi eno četrto soboto v mesecu uspe prit tja v vaše konce.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, lepo vam je bilo :) in prima ste se spomnili z delavnico. Mimoidoči tako ne ostanejo samo pasivni opazovalci in kupci, temveč si darilce naredijo sami sebi. Tako si stojnico bolje zapomniš :)


    :)) moj pravi, da se mu naslednjič, 25. julija začne dopust in da bi res lahko šli na izlet na našo obalo :))) samo pozabil pa je, da prejšnji večer dela in da pride šele zjutraj domov ... no bomo videli.

    OdgovoriIzbriši