07 julij 2009

POSEBNI DOGODKI ENE POTI

Pa se je končalo par mesecev trajajoče delo. Zbiranje starih slik, skeniranje, zlaganje, rezanje, dekoriranje albuma za očetov 70. rojstni dan. Saj na koncu se vprašaš, kaj za vraga sem delala tolko časa. Samo zbiranje slik in obujanje spominov traja in traja. Da ne govorimo o končnem kičenju - samo eno poročno stran sem delala cel popoldan in lep kos noči. A tema zase je končno pospravljanje, ki je tudi trajalo par dni. No, v glavnem še globoko pred koncem sem bila štufa vsega - slik, papirja, kombiniranja. Zato je tudi par strani obdelanih v umetniški praznini. Ha, kako mi je všeč ta izraz.

Nastalo je 38 strani razdeljenih na posamezne teme - dogodke. Seveda ni bilo nobene fotografije iz otroških let pa sem malo pokombinirala, da sem dala starše v starejših letih v ozadje in potem po vrsti: mladost, vojska, poroka, prva hčer, druga hčer, služba, družba,sorodniki, dopusti, hobiji.
na koncu pa se malo poigrala z serijo njegovih slik z različnimi obraznimi grimasami in besedilom.
V planu je bilo še besedilo na vsaki strani, ampak bi rabla vsaj še en teden, da ga smiselno vklopim v celoto.
Na praznovanju smo prvo predvajali kratek filemček oz. slike zbrane skupaj s glasbo. Je bla kombinacija tako posrečeno izbrana, da so se skoraj na vseh obrazih pojavila solze - malo od smeha, predvsem pa od tistih občutkih, ki nehote privrejo na dan, pa še sam ne veš zakaj.
Pri slikah iz vojske je bila pesem - kad u vojsku pđem ja, pri slikah od hčera je bila...Tata, kupi mi avto, biciklu i romobil..., pri slikah iz delavnice .... u livarni v vročini... Moram pohvalit sestro, ker je filem res enkratno skombinirala.
Po filemčku pa je dobil še album.... ja, čustva so kar vrela.

Še za nas, ki se s to parčkomanijo dnevno ukvarjamo, se vedno najde nekaj novega in posebnega za občudovat, so pa gosti album kar božali, ker jim ni blo jasno kakšen papir je to, pa kaj sploh obstajajo vsi dadatki in okraski, ker jih niso še nikjer vidli.


5 komentarjev:

 1. Mogu samo reći: PREKRASNO!!!
  Radila sam ovakav album i znam koliko treba vremena, materijala i što je najvažnije ljubavi za osobu kojoj se takav album radi.
  Ti si ga zaista uradila majstorski.
  LP
  Phoenix

  OdgovoriIzbriši
 2. Čudovito, ustvarila si pravi "heirloom" kot pravijo Američani - dragocena dediščina, ki bo šla iz roda v rod. Tisti, ki kaj takega delamo, točno vemo, koliko ur, koliko materiala in idej zahteva takale mojstrovina. Bravo!!!

  OdgovoriIzbriši
 3. ... neverjetna si!!! Predvsem pa neutrudna. Bravo!!!

  OdgovoriIzbriši