14 maj 2010

Ko se kamen spremeni v pikapoko

Imam eno slabo lastnost. Kamorkoli grem si vedno napolnem žepe z vsem kar najdem. Semeni, kamni, školjkami, koščki lesa... Razen, če se ne že vnaprej pripravim in vzamem sabo veliko vrečo. Sicer vem že v naprej, da je to napaka. Večja, ko je vreča več konča notri. Ma, ponavadi je potrebno to še spravit, oprat, očistit. V glavnem sem mojster v tem, da si delam delo. Semena naj bi enkrat posjala. Ja le kam bom dala eno veliko drevo. Res, da cveti viola, ampak tudi zraste do 5 m. Ampak semana pa moram nujno imet. Le zakaj rabim par kišt kamnov - belih, sivih, takih črnih s belo črto in obratno. Ma ajde, pa ni vse samo navlaka, mi rata tudi kaj predelat. Sem zbrala skupaj lepe okrogle kamenčke. Ena roka črnega, dve potezi rdečega in pike. Kolko jih je že? Na vsaki strani tri in ena na sredini - se mi zdi. Gnezdo pa je spleteno iz srobota. Neolupljenega, da izgleda bolj divje.



Čestitke so nastale za okrogle obletnice: prava za 5o let in mi je ta postavitev zelo simpatična, druga pa za 7o let - to obliko naredim, ko mi ne pade na pamet nič novega in ko naj bi obdarovanec in ostali gostje padli dol. Ponavadi uspe. Zdraven je šlo še darilo, preprosto zavito, mi je pa preprost suhi šopek z stroškom všeč.







12 komentarjev:

  1. Pozdravljena.
    Oh, kako krasne pikapoke! Ko bi jih naša tamala dobila v roke....uuuu, bi imela dela, da jih vse zloži ven in nazaj noter in spet ven...je velika fenica pikapolonic v vseh oblikah! Pa kašno gnezdo...lepo lepo!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Seveda uspe, da padejo dol, se ne čudim. Samo bi pa ti tudi lahko malo pomislila na obdarovance, posebno, če imajo 70 let. Kaj pa nijhove krhke kosti:):):)?
    Pikapoke so pa res fenomenalne!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Obe čestitki sta čudoviti, še posebej druga, ker ima več strani.
    Ja, tudi jaz z dopusta vedno privlečem školjke in kamenčke. Tele tvoje pikapoke so krasne, dobra ideja :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ha. Tiste pikapoke so me čisto vrgle - tako enostavno je, ko ti to poveš. Rezultat pa vrhunski.
    Čestitke so pa itak tebi podobne :P

    OdgovoriIzbriši
  5. heheheeh sprašujem se, ali sta si z mojim Simonom kaj v žlahti...njegovi žepi so vedno polni:-)))
    Pikapoke si sladke, za ostalo pa tako veš, da je popolno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Se z lahkoto vživim v to. Tudi moji žepi so polni kamnov in posledično še okenske police, pa vaze, pa sklede, pa pepelniki... Družbo jim delajo storži, polžje hišice, školjke, obrušena stekelca... Za nekoga krama, za druge zaklad! Samo pikic pokic, tako lepih rdečih in sijočih nimam:(

    OdgovoriIzbriši
  7. Spet krasne zadeve. Posebno pikapolonice so zelo simpatične!

    OdgovoriIzbriši
  8. Mislim, da imam kamne in školjke iz vsake plaže na kateri sem kdaj bila. ne morem se premagat, ko so pa takoooo lepi. :)

    Obe čestitki sta prekrasni, ampak pike poke so pa noro dobre!

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako simpatične pikapoke! Mislim, da bodo prav vsakega spravile v dobro voljo.

    OdgovoriIzbriši
  10. Lušne pikepoke! Pa kolk jih je!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Kamenčki so se v tvojih rokah spremenili v simpatične pikapoke. Super ideja. V gnezdu zgledajo super.
    Tudi čestitki sta super lepi!

    OdgovoriIzbriši