14 maj 2010

Kratka obnova

Pa je šlo spet mimo en kup cajta. Da vidimo kako izgleda kratka obnova. Ko pogledaš mal nazaj se ti zdi, da je dan enak dnevu, da se ne zgodi nič posebnega. Pa se! Samo gre vse tako hitro mimo. Tudi en tak lušen praznik – velika noč. Vedno sveže spomladansko obarvan. Poln kiča, ki pa niti ni moteč in poln hrane, ki pa je moteča, ker se ne znam ustavit.
Letos sem se odločila, da ne bo nič jajc, nič dekoracij, pa me je seveda nekaj zamotlo.
Z društvom Anbot sem sodelovala na VN sejmu v Luciji in sem prav MORALA naredit nekaj novega. Že davno nekje videna ideja z jajci zavitimi v časopisni papir in čipko sem izpeljala mal po svoje. Samo so ti notni listi tako trdi, neuničljivi, da sem jih mogla prav pošteno mečkat, da so se zalepli. In ker sem si takoj predstavljala, da pašejo na neko naravno podlago ali stojalo, sem z vrta privlekla en star štor, ga pošteno oprala in posušila v pečnici. Tako je, če delaš zadnji trenutek, se vedno pečejo čudna peciva.





Če seštejem, kaj vse sem počela v zadnjih dveh mesecih, se mi zdi, da bi moglo zmanjkat dnevov. En neprijeten del je manjši poseg na kolenu - zato, da me neha bolet – še vedno boli. Nova diagnoza: predebela si! Zdravilo: shujšaj! Tukaj bo brez komentarja. (slika iz neta)

Na tečaju izdelave mila sem se naučila delat milo, spoznala fajn ljudi in zvedela še marsikaj zanimivega. Naprimer če si namažeš česen po stopalih, je čez nekaj časa tvoj zadah »česnat«. V poduk, kaj gre vse skozi našo kožo.
Bila na sejmu rož in še marsičesa v Pordenone. Sem se upirala skušnjavi z vsemi štirimi – samo dve vrečki sem odnesla domov. Ker mi to ni bilo dovolj sem šla še na sejem rož v Trst.
No, tam sem bila dogovorjena, da mi dostavijo večjo količino sadik lavande, vendar o temu podrobnosti kdaj drugič. Čeprav sejem še ni bil uradno odprt je bla spet ena vrečka polna rožic, denarnica pa prazna. Nič bolje ni bilo v Arboretumu, še dobro, da ni bila neka strašna ponudba rastlinic, ker brez polne vrečke zelenja seveda ni šlo. Kako čudno delujejo magnetna polja pri določenih stojnicah..

Vmes je padla še ena delavnica kuhanja. Božanske refoškove palačinke nafilane z jabolčno čežano v refoškofi posteljci so potrdile, da se nisem napačno odločila.
Ni mi pa jasno zakaj na delavnicah srečujem ene in iste ljudi. Le kje so vsi ostali? Pa so različne teme. Z eno sva hodile na kaligrafijo, na milo in na kuharijo. Grem stavit, da jo bom srečala še na delavnici zelišč…
Sejem starin, darov narave in obrti je bil spet živahen. Tokrat je bil poudarek na soli, saj je bil tudi Solinarski praznik. Naredila venčke - predvsem, da porabim zalogo suhega cvetja, ker bo kmalu novo.









2 komentarja:

  1. Tolko tebi uspe narediti v dveh mesecih!!!!!!Pirhi so mi zelo zelo všeč!!!!Pa venčki iz suhega cvetja!!!!!!Res moraš večkrat objavljat, ker je luštno brati vsako objavo na tvojem blogu:):)No , če boš imela čas, seveda:):):)

    OdgovoriIzbriši
  2. ne morem se načudit tvojim idejam, tvoji kreativnosti na vseh področjih.
    zares imaš čarobne prste in ti prsti ustvarijo lepote, ki jim ni para!!!!!!
    lp
    iris

    OdgovoriIzbriši