26 marec 2009

Šesti dan

Danes smo pa imeli takšno sonce, kot ta regrat. Ker je zadnje dneve malo mrzlo se je traba prav hvalit z njim.

Med iskanjem zanimivih cvetov (sem skoraj vse kar cveti že poslikala)sem najdla za mojo hišo - par sto metrov stran od stolpnic, kar nekaj špargišč. To so grmički ali skupek vej - kakorkoli se jim že reče - divje šparge. Prvo vidiš vejice z iglicami, potem s pogledom poiščeš kje ta vejica prihaja ven iz zemlje in če vidiš dobro vidiš tudi mladiko. Če pa ne vidiš dobro se spustiš malo nižje. Aha, se že nekaj vidi. Ma kaj je samo ena. Še malo niže....




Opa, zdaj se že vidi. Kolko jih je?










Tisti, ki prvi ugane kolko mladik je v tem grmičku, dobi šopek čez kakšen mesec dni oz. ko bodo mladike dovolj velike za nabirat. Ha, je dober bombonček, a!


12 komentarjev:

  1. iiii, men pa tole zgleda bolj po divje-špargljevo :)
    kar me je spomnilo na špargljado na Krasu.. grem datum iskat :)

    OdgovoriIzbriši
  2. O, mnjami, tole, pa trdo kuhana jajčka, pa bučno olje ... se mi že cedijo sline. Pa da prva začnem z ugibanjem ... 98 mladik :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, to je divja šparga, samo Nenika kje si vidla 98 mladik?. To so še majhni letošnji poganjki in ta bolj bogati grmički jih imajo največ do 10 kom naenkrat, pa še to bolj redko.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hahaha. Jaz pa se tega bonbončka ne bom šla. To pa grem raje nabirat sama, se še malo razmigam in nadiham svežega zraka. Hmmm. Bi se lahko že kaj spravla. Jih je moj dragi že zdavnaj nekaj nabral.

    OdgovoriIzbriši
  5. hehehe, imate zanimiv kviz. Ker so tudi meni ljubši divji šparglji kot gojeni, bom ugibala... recimo 6 ; ker so slikice ravno pod "šesti dan" (če jih še ni, pa še bojo :-P ).

    Pa hvala za regrat ;) Sem imela to srečo, da sem letos že jedla regratovo solato :)

    "Komaj čakam na pomlad in na regrat u salat´."

    OdgovoriIzbriši
  6. Marička ne bo prav. Pa zakaj ugibate,saj jih lahko preštejete na sliki.
    Suzi kar na delo, na kakšnih sončnih mestih so verjetno že velike. Na Dvorih so kasneje pa sem jih že pred tremi tedni vidla.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ha ha ha , nisem še v živo videla te rastline, bleknila sem pa čist tako, za foro. Je pa moj oči iz Goriških Brd doma, tako da sem te grenkljate vršičke že dostikrat jedla. Ampak nabrala jih je pa vedno teta ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. A lahko še enkrat štejem? (se vidi, da na našem koncu ni tega in se zdaj grebem 100/uro za špargljast bombonček :-P )

    Na sliki lahko preštejem 4 mladike... upam, da me oči ne varajo :)))))

    OdgovoriIzbriši
  9. Ej,Marička bravo. Ko sem slikala sem jih vidla samo tri, ko pa sem povečala slikico sem vidla da so štiri. Evo nagrada je tvoja. Samo naslov mi pošlji in enkrat v roku meseca dni boš prejela paket.

    OdgovoriIzbriši
  10. Jeeeeeeee! Pa sem se zagrebla! Jupi! Hvala, DODO! Že bežim pošiljat naslov ;)

    Lep in sončen pozdrav s Koroške!

    OdgovoriIzbriši
  11. Uf, jst sem očitno slepa... pa nič zato. Bravo Marička!

    OdgovoriIzbriši