07 januar 2010

Tudi lavanda ima lahko svoj dom

Med iskanjem idej, kam lahko še vtaknem lavando sem naletela tudi na lušne hišice. Zašite iz majhnih ostankov blaga, z dodatki trakcev , filca, rožic …. Hiša ima ponavadi tudi dimnik, ki pa nima pomena, če ni dima. Ni ta pravo. Ni tiste toplote, domačnosti. Med aktivnim fantaziranjem, kako bi naredila dim, sem se spomnila risanke o trnulčici ali o pepelki (kera je že ta prava). In sicer, ko so se dobre vile kregale kakšne barve bo obleka. Ko je plava vila začarala v plavo je švignil iz dimnika plavi dim, potem roza in potem … in potem je nastala mavrica barv, ki je švigala iz dimnika, ker seveda ni nobena popustila. Tudi jaz sem čarala...
Na oblaku pravljične meglice sem si naredila mojo hiško, pa moj vikend, pa hiško za mojega pomorca, pa za mladiča, pa za prijatelje, pa za…in tako je nastala cela vasica.






11 komentarjev:

  1. Kako ljubki domeki za lavando. Meni je njen vonj tako ljub.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako lep po moje omamno dišeča vasica. To pa je ideja, hiške so kot iz pravljice!

    OdgovoriIzbriši
  3. Vau, kako lepe hiške sivke, dobra ideja :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Iiiiiiiii! Kake luuuupkane hiškice!

    OdgovoriIzbriši
  5. O hudo!!! Sej vem, da ni to kakšen bog ve kakšen komentar, ampak pri teh lepoticah, sem bila v stanju izustiti samo to!

    OdgovoriIzbriši
  6. te hiške so pa čudovite.

    OdgovoriIzbriši
  7. Jaz ti bom rekla kar mojstrica skrivanja lavande. ;)
    Te hiške so mi še posebej všeč!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hihihihi,ne vem če sem ti zadnjič dovolj nazorno pokazala moje veseleje ob nakupu teh prečudovitih hišk in polžev:) Juhuhuhuhu! Saj veš, da sem jih kupila z namenom, da bodo za darilca... in grda grda jest, ločila sem se lahko le od ene, pa še to s težkim srcem. Z novim letom imam tako končno svojo hiško(sem ponosna lastnica zelene hiške)in vikend (belordeč). Ima pa tudi dva čudovita polžka:) Uživam doma, ker mi tako lepo diši.

    OdgovoriIzbriši
  9. sej ni res pa je - to je pa nadčudovita hiška- vasica - meni naj naj je pa - kakšno presenečenje - taprva violasta :))

    kako je kaj sejem potekal?

    OdgovoriIzbriši
  10. Te hiške so ble vsem ful dobre, tudi v prodajo so šle dobro. Sem pa tudi pri sestavljanju uživala...sploh mi je bil dim všeč. Mi hodi na otročje. Sejem je bil pa super, mega, bom še napisala par besed.

    OdgovoriIzbriši