06 julij 2011

Vse se prepleta s sivko - lavando

Moja boljša polovica ima včasih čudovite prebliske in mi priskoči na pomoč. Tokrat je šel na net preverit kako po svetu rečejo sivki, ker pri navalu angleško govorečih turistov moraš obvladat vse podrobnosti. Nakar mi strokovno razloži, da če rečem, da imam "cow" me bodo vsi razumeli. Ker sem ga malo čudno pogledala, se je zamislil nad izgovorjenim in se začel smejat. Jaz pa seveda tudi... Saj bi bilo kar  zanimivo, da turistom razlagam, da imam polno stojnico krav....

Meni je ljubše ime za to čudovito rastlino lavanda, čeprav vsi ne vedo kaj je to. Če pa rečeš sivka jim je takoj jasno. Kakorkoli že zadnje dneve se vse prepleta okoli te rožice. Brez šivanja je nastala dišeča punčka.


Kakšen je obraz pa pustim domišljiji. Odvisno kako jo postavim - včasih je smejoča, včasih žalostna, včasih zasanjana - sploh ne rabi oči in ostalih obraznih dodatkov. A smo takšni tudi mi? Smo ja. Včasih skrčeni, včasih lebdeči, včasih zasanjani - pa ni potrbno pogledat v obraz, da to vidiš - samo gledat moraš.

2 komentarja:

  1. Lepa obmorska pupa :) In fajn si napisala, to o gledanju. Uživaj še naprej. Pogrešam te. N.

    OdgovoriIzbriši
  2. oooo kako mora dišati :-))
    Lepa je!

    OdgovoriIzbriši