24 februar 2012

IZGUBLJENI ČAS

Vsakič, ko začnem zlagat male koščke blaga, (kot sem že omenila, bi jih vsak normalen vrgel stran) se prepričujem, da je to zguba cajta. Prvo moraš pripravit koščke blaga , da so barvno usklajeni, potem izrezat na pravilne oblike in  jih zašit skupaj. Da končna oblika  lepo stoji, moraš vsak zašit košček posebej zalikat. Z dodanim okrasnim šivom, pa še malo utrdiš blago. In tako sem šele v tisti fazi, kjer bi iz ena kosa blaga imela izrezano obliko srca. To je potrebno še zašit skupaj. obrnit blago na pravo stran, poravnat šive ali zalikat, nafilat z polnilom in lavando, zapret odprtino, malo okrasit, dodat trakec za obesit, ki si ga med šivanjem pozabil, dodat svojo "ročno delo" vizitko. .. in recimo, da je srce končano. Ta so malo večja 25 - 30 cm.
Ko pa povem ceno za tak izdelek  me gledajo, ko da vidijo zmaja .....
Res je zguba cajta, ampak so mi všeč! 






4 komentarji:

  1. Če bi vse vedno gledali zgolj skozi denar, verjetno marsičesa v življenju ne bi počeli. Tako pa so ta tvoja srca polna energije in verjamem, da ob sestavljanju tudi tebe navdajajo s posebno energijo. Torej nikakor niso izguba časa. so posladica prav posebnega časa. Ko bi jih bilo le več, ki bi to znali začutiti in ceniti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo zelo težko in počasi se učim tega, da ustvarjam najprej za lastno veselje, za izražanje tega,kar se mi podi po glavi in da to ni izguba cajta. Se strinjam, da so cene zmeraj deležne zmajskih pogledov in tudi tu se učim,da nekdo pač tega izdelka ni vreden. je pa res, da je na trgu ogromno šare, ki jo žele prodati za drag denar. Tvoja srca so čudovita in vredna da pridejo k pravim ljudem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vsekakor vredno trda! ker so čudovita ... ceno pa itak postavljaš ti glede na trud in strške, ki si jih imela ... če bo človek res poštoval tovje delo bo kupil, kljub višji ceni. LP

    OdgovoriIzbriši
  4. tvoji izdelki so polni energije,dišeči, krasno izdelani. tako in tako pa vemo, da ljudje vse premalo cenijo ročno delo. mnogi raje odhitijo v najbljižjo trgovino in kupijo "šaro", ki jo prodajajo na "tone". tisti pa, ki vejo, kaj pomeni doma narejen izdelek, bodo to znali ceniti in tvoji izdelki si nedvomno zaslužijo to in še veliko več.
    sem ponosna lastnica kar nekaj izmed njih, ki imajo posebno mesto pri meni doma.
    lepo ustvarjaj še naprej.
    lp
    iris

    OdgovoriIzbriši