26 december 2012

Saj ni res! Pa je!

Dekleta hvala vam za vse lepa voščila, ki ste mi jih v teh dneh poslale. Je lepo vedet, da imaš virtualne prijatelje, ki presegajo virtualnost. 

Ob vsakem praznovanju se spodobi, da je prisotna tudi torta. Mal me je zvilo, ko sem si ogledala cenike tovrstnih dobrot in se odločila, da jaz to znam sama. Seveda je bilo nekaj noči preživetih s stricem googlom. Iskala sem nekaj preprostega, enostavnega za naredit, ker nimam prav dosti prakse z okraševanjem tort. Prečekirala sem nekaj forumov, predelala dolge debate kako se obnaša maslo, pa kako deluje čokolada, kje se nabavi ticina masa in končno se podala na delo. 
Nastale sta dve torte, na katere sem bila prav ponosna, kljub številnim napakam. Za prvo sem naredila mašno, s katero sva se nekaj dni kregale. Ticino maso sem pobarvala v viola barvo in oblikovala v mašno. Podložila s papirnato brisačo, da ob sušenju ohrani obliko. Po par dnevih se je masa posušila in sem odstranila papirnato podlogo. In pustila mašno pri oknu. Ker pa masa takoj povleče vlago, sem najdla naslednji dan en kupček sesedene mase. In  je bilo potrebno  vajo ponovit. 

Je že res tako, 
da vaja dela mojstra, 
če mojster dela vajo... 
...in napake. 

Že ko sem imela malo več ticine mase sem se preizkusila v izdelovanju rožic. In za prvič si omislila mačehe. Končni izdelek mi je bil všeč in je končal na drugi torti. 
Ampak kaj napisat sam sebi na torto? 
No, napis SAJ NI RES! PA JE! je vsaj marsikoga nasmejal. 
Pa še istega  sem izkoristila za obe torti.





In končno je prvega dela praznovanja konec. Če bi drugi del do novega leta prespala, ne bi imela nič proti. 
Saj duša hoče, le telesu se ne da več!

10 komentarjev:

  1. Čudoviti torti,Doris prav vse kar primeš v svoje roke se pozlati....., pardon povijoli :).

    Draga moja, "vsega po želji", kakor je tvoja navada voščiti drugim za rojstni dan, ti želim :).

    OdgovoriIzbriši
  2. OOOOoo ti si pa res mojstrica!! Čudoviti sta!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi torte ti gredo super od rok. Sicer pa bi se čudila, če bi bilo nasprotno. Res sta lepi in čisto v tvojem stilu. Z napisom vred :P

    OdgovoriIzbriši
  4. Ko gledam tili torti se mi zdi, da to ne gre s spremno besedo, skupaj. Prav nič se ne vidi, da je to tvoj prvi poskus. Čudoviti sta. In kako domiselen napis.

    OdgovoriIzbriši
  5. Uau!! Res ne gre slika skup z napisanim! Lepoo!! LP

    OdgovoriIzbriši
  6. Najprej ti želim lepo praznovanje in ob takih tortah nič ne sumim, da se boste imeli lepo. Vse najboljše. lp

    OdgovoriIzbriši
  7. Najprej vse najboljše. Saj velja za nazaj, kajne? Za torti bi te pa vprašala: Saj ni re, da si jih delal prvič, kajne?

    OdgovoriIzbriši
  8. draga dodo - vse lepo ti želim v nadaljevanju druge polovice življenja - veš, sedaj po tisti magični številki, je vse lepše......
    zato, uživaj v vsem, kar počneš!!!!
    lp
    iris

    OdgovoriIzbriši
  9. Enkrat sem že oblekla torto s ticino maso, okraske sem pa delala prvič. Prej sem jih samo s kalupom. Prostoročno pa je vse nekaj drugega. Čeprav se to maso prav lepo oblikuje, samo, da obliko obdrži, se moraš potrudit.

    OdgovoriIzbriši
  10. Krasna torta!lepo ustvarjaš! In danes sem odkrila še en čudoviti blog:)
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši