08 december 2010

Kakiji, ki ostajajo

in jih nikoli ne oberejo. Enostavno ne vejo kaj bi z njimi. Pojejo dva ali tri in ostalo počasi umira na drevesu. In takih dreves je na obali ogromno. Nekaj jih pa vseeno konča na moji sušilnici. Je pa en kup dela: olupi, očisti razreži in par dni obračaj na peči, da se ne preveč osmodi. In potem dobiš od dveh velikih kišt eno malo večjo pest posušenih krhljev. Je pa doooobrooo.

4 komentarji:

  1. Ti jih lupiš? In obračaš?
    Jaz samo narežem na tanke rezinice, položim na mrežo in v enem do dveh dneh so že suhi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sam je res dobro, preizkušeno :)).
    Pridem še , na tvoje krhlje :)).

    OdgovoriIzbriši
  3. Sploh nisem vedela, da se jih da posušiti. Zagotovo so slastni.

    OdgovoriIzbriši
  4. So kar zadišali iz slike ... grem takoj v shrambo po enega (svežega) ... drugače so pa tile tvoji posušeni preverjeno slastni.

    OdgovoriIzbriši