23 januar 2011

Ta prava misel polepša dan

Sprehajanje po trgovinah ne spada v moj spisek "svršavanja" razen, če prostor ne ponuja polno ustvarjalnih sanj. Sem pa po doooolgem času naredila obhod po našem mestu. To pomeni iz trgovine do trgovine. Na srečo rezultati obhoda niso prav nič spremenili mojega prepričanja. Čeprav je moja konfekcijska številka taka, da je vse v ponudbi rjavo, kratko in široko, tudi med nižjimi št. mi ni nič posebno padlo v oči. Tudi, če bi bila elegantisima bi ostala razočarana. Ogromno približno enih in istih cot.
Tako sem tekstil dala na stranski tir. Pri čevljih je bilo malo boljše vendar se spet želje in ponudba niso ujemale. ogromno lepih škornjev v ponudbi, vendar jaz bi imela take ćevle.Seveda jih ni, takšnih! Tiso drugo ponudbo alla hišna oprema, vrtnarija in podobno sem pa kar spustila, tam je pa nevarno za mojo denarnico. Ko sem pred časom iskala viola deko sem dobila vse možne barve samo viola ne. Ko pa sem en dan iskala rdečo, je ni bilo nikjer, povsod vse samo viola.
Res pretiravajo s to viola barvo!
Me je pa pot zanesla tudi mimo knjigarne. Med pregledovanjem so me privlekle tiste mičkene knjigice z mislimi. Prvo misel, ki sem odprla je bila ta:


In če si  ravnokar v polnem iskanju nove službe je to kot da si jo že našel. No, skoraj.


 
Končno! Točno po enem letu sem privlekla na plan glinene polizdelke. Skrajen čas je bil, da jih vsaj spečem,
pa čeprav je novo leto že mimo. Nič posebnega, je pa en kup dela, sploh, če se nosilec v peči skuri in zalepi vse skupaj. Bo treba nabavit boljši material.

8 komentarjev:

  1. S trgovinami se kar strinjam. Izdelki pa so čudovita barvna paleta..

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako vesela sem, ko vidim keramiko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dodo, stric Murphy je bil na delu tisti dan, ko si šla po trgovinah ;)
    Polizdelki so pa že zdaj krasni!

    OdgovoriIzbriši
  4. Izdelki so čudoviti, prav škoda, da so morali tako dolgo čakati :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja, tole zgodbo s tekstilom pa dobro poznam. Enostavno ne vem kaj se je zgodilo, ali sem se jaz toliko spremenila ali pa je res ta moda tako čudna. Enostavno nič ne najdem in mine me do vsega že, ko stopim v trgovino in vidim na obešalnikih navešene cote. Dobesedno cote, ki so prežvekane, zmučkane in zgledajo kot viseča strašila. In naj od tega kaj probam? Ne, hvala. Dobro misel si nam predočila, velaj za vse nas. Kajti večina od nas še vedno ne počne za denar tistega, kar bi najbolj rada :) Super, da si se lotila 'čiščenja' polizdelkov. Verjamem, da jih boš dobro uporabila.

    OdgovoriIzbriši
  6. Z oblačili je tudi pri meni podobno :) Trgovine, polne cot, glasba na glas, da postanem živčna ...
    Tile glineni obeski so vauuu lepi.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ej, poznam občutek brezupa, ki ti ga lahko ponujajo trgovine. Mene ponavadi mine volja že po prvi in nato zavijem v kakšno z ustvarjalnim materialom, ker tam nisem nikoli razočarana! Za cote pa si mislim, bom pa še eno leto nosila stare... in tako minejo leta:)

    Čudoviti izdelki, še dobro, da si jih potegnila iz naftalina.

    OdgovoriIzbriši
  8. Lahko bi kar prepisala, kar je napisala Maja in moje predhodnice. Izdelki pa zelo lepi! LP

    OdgovoriIzbriši