24 januar 2011

Užitki mečkanja

Angelčki, lepi, nežni, beli, prijetni. Tako približno je izgledalo tudi njihovo ustvarjanje. Tako lepo je mečkat glino. Sploh se ne zavedaš, da gre cajt mimo. Naenkrat te začnejo peč oči in to je ponavadi znak, da so kazalci na kakšnih čudnih jutranjih položajih. Žal se tega uživanja bolj poredko lotim, ker jaz pri tem delu neverjetno popackam okoli sebe in potem je potrebno to tudi pospravit in vse prenest v drugi prostor. Ker imam za vse barve gline isto orodje je potrebno to vse oprat, počistit delovno površino, pospravit glino - po možnosti tako, da se do druge uporabe ne posuši. Če jo bolj poredko uporabljaš, jo moraš naslednjič namakat. Seveda je to spet packarija. Vsaj pri meni. Tako, da ko me prime želja, si moram vzet vsaj kak cel dan ali noč. In to se zgodi bolj poredko. Ko je izdelek  narejen še nismo končali. Po par dnevih sušenja (pri meni se dnevi spreminjajo v leta) se izdelek speče, in potem še enkrat speče, če ga glaziraš, vsakokrat po cca 6 ur do temperature 970 stopinj. Ker imam peč na plin in je potrebno temperaturo uravnavat, pomeni, da moram čuvat pečenje dobrih 12 ur.
Najlepši trenutek pa je ko odpreš peč in začneš ogledovat izdelke.... dokler ne pride mimo sine in reče: "Spet si naredila nekaj skopiranega, že dolgo nič tvojega!" Pa še prav ima!




16 komentarjev:

  1. Angelčki so moja priljubljena bitja :) Za vsak prostor doma se najde ta pravi. Tvoji so naravnost čudoviti v svoji krhki lepoti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepi. In kljub temu tvoji. Ponavadi je tako, da iz kopij kar naenkrat dobimo nekaj novega, vsakič je kakšna malenkost, ki jo sama dodaš. In tiste malenkosti potem dajo pečat.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudoviti angelčki ♥ ♥
    Škoda, da se tega ne lotiš večkrat.
    Bolj dvomim, da si si šla kupit oz. ogledat kak tuj izdelek in ga doma do pikice natančno kopirala. Toliko te pa že poznam.
    Je pa res, angelčke marsikdo dela. Pa to zato še ni kopiranje. Pretiravamo s to temo.
    Tisti, ki pa res kopirajo, bojo pa to še naprej delali, brez slabe vesti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ampak ko ti reče, da kopiraš sama sebe, se je pa za zamislit.

    OdgovoriIzbriši
  5. O glina. Sem jo že malo pogrešala pri tebi.
    Lepi anglečki in dokler kopiraš sama sebe je to ok, ker pomeni da so angelčki lepi :)
    Ti pa kar zavidam občutke , ko odpreš peč in začneš občudovati izdelke.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja občutek ko odpiraš peč je res nekaj posebnega. Kar pogrešam že mojo fuzijo, tako da se bom kmalu spet zapodila med steklo. Angelčki pa so zelo luštni. Toliko raznoraznih angelčkov je že bilo narejenih, da o kopiranju pa tukaj res težko govorimo. Vsak ima nekaj svojega, ja res pa je da imajo ponavadi vsi krila☺ Prečudoviti so!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ne zdijo se mi kopije. Imajo značaj - zelo so lepi in posebni. Otroci pa včasih kar kaj zinejo, jih ne gre jemati vedno preresno. Občudujem ves trud vložen v izdelke iz gline.

    OdgovoriIzbriši
  8. Dušo imajo gotovo tvojo in to jih dela posebne, unikatne, neponovljive... In angelov nimamo nikoli dovolj...

    OdgovoriIzbriši
  9. Krasni so. Tako nežni. Kot da ne bi bili tvoji, hahahaha.

    OdgovoriIzbriši
  10. Lepi so tvoji angelčki, pa čeprav si se kopirala :)).

    OdgovoriIzbriši
  11. DODO! gliiinaaaaaaaaa! kako čudovito!

    OdgovoriIzbriši
  12. I don't understand a word, but they are beautiful your angels...

    OdgovoriIzbriši
  13. Kako lepi angelčki. Za take lepote, se splača tudi kaka neprespana noč, a ne?

    OdgovoriIzbriši
  14. Kakorkoli že, angelčki so prekrasni

    OdgovoriIzbriši