22 junij 2009

Kaj ponujajo soline

Nedelja je minila v prijetnem pohajanju po solinah in okolici in to s posebnim namenom - ugotovit kaj ponujajo užitnega soline in obala.
Glavno besedo je imel Dario Corteze, udeleženci pa smo bli kot koze - vse smo požvečili. Za malico smo guštirali take rastlinice.
Zanimiv ukus ima osočnik, prvič sem poskusla cvet divjega luka in ker mi sveža čebula ni všeč je to tako milo nadomestilo. Na žalost mojih domačih se bo kdaj najdlo na kakem krožniku.


Za gledat je fantastičen, za jest pa tudi ni slab - cvet kapre - ampak puste jih na miru, ker jih je malo.
Užiten osočnik, precej slana rastlina zanimiva za poskusit. Samo pozor - soline so zaščiteno območje in se ne sme trgat rožic.

Še en lepo preživet dan v spoznavanju novega v prijetni družbi.

5 komentarjev:

  1. Združili ste prijetno s koristnim; Je pa zanimivo, ko se naučimo uporabljati v kuhinji takšne rastline, ki smo jih imeli samo za okras ali celo za plevel...

    OdgovoriIzbriši
  2. Saj smo se smejale, ker te lepe bunkice vse nabiramo za v vazo, pa ni nobeni padlo na pamet, da bi uporabla v hrani. Pa so vsi luki v naravi užitni...

    OdgovoriIzbriši
  3. Koristno s prijetnim, kako vam je moralo biti fajn . Sem kar malo fouš. To za luke vem, druge omenjene rastlince pa bolj malo poznam. Bom pa res morala na izlet na morje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovit izlet.. bi bilo dobro malo ponavljat za tabo :)

    OdgovoriIzbriši